Güveçte Patlıcan Kebabı

Köfteli Patlıcan Kebabı

Patlıcan Billur Kebabı

Patlıcanlı Paşa Kebabı

Patlıcan Çöp Kebabı

Patlıcan Sultan Kebabı



Patlıcan Billur Kebabı



Malzemeler

1 çorba kaşığı tepeleme yağ
7 su bardağı su
1 kilo kuzu eti
3 adet orta boy domates
1 baş ince doğranmış iri soğan
3 adet küçük domates, kabukları soyulup ortadan yarılmış
1/2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
6 dilim kaşar veya gravyer (1 milim kalınlığında, 8 santim uzunluğunda dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanı:
3 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı rafine yağı

Patlıcan Billur Kebabı

Patlıcanların yapılışı:

1) Patlıcanların üzerine tuzu serpip 1 saat bekletiniz.
2) Sonra yıkayıp susuz olarak bir kaba çıkarınız. Küçük bir tencerede yağı kızdırıp aldığı kadar patlıcan ilâve edip 3'er dakika kızartınız.
3) Bol suyun içine patlıcanları atıp 2 dakika kaynatınız. Patlıcanları susuz olarak bir küçük tepsiye çıkarınız.
Etinin hazırlanışı:
1) Yağı tencereye koyup kızdırınız. Etleri ilâve edip bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
2) Sonra soğanı ilâve ederek 2 dakika daha kavurunuz.
3) Salçasını ve ununu ilâve edip bir kere daha kavurunuz.
4) Sonra Baharat Torbası'nı, tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte 1 saat pişiriniz.
5) Domateslerini üzerine serpip 15 dakika daha pişirip ateşten alınız.
6) Patlıcanların içlerine etleri eşit olarak doldurup salçasını üzerine süzdürünüz.
7) Yarımşar domatesi üzerlerine oturtup üzerine hafif yağlanmış bir yağlı kâğıt kapatarak 15 dakika fırında, veya kapak kapatarak ağır ateşte pişiriniz.
8) Tam servis yapacağınız zaman üzerlerini kapayacak şekilde 1'er dilim peynir koyup fırında 3 dakika peynirin erimesi için bekletip fırından çıkararak servis yapınız.






Patlıcan Billur Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Patlıcan Billur Kebabı"

Admin

Patlıcan Billur Kebabı hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Patlıcan Billur Kebabı konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

28.01.2013


#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Patlıcan Kebabı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2014